sobota 10. ledna 2015

Knížky od Ježíška

Ani v takovémhle hojném počtu to stále nejsou všechny knížky, které děti pod stromečkem našly. S klidným svědomím je mohu doporučit dál.

D.O.M.E.K. - výrazné ilustrace architektonicky zvláštních domů po celém světě a vyprávění o nich. Sama se těším, až ji přečtu.
Pohádky pana přednosty - příjemné pohádky pro děti, co již nepotřebují sledovat na každé stránce obrázky. I s vysvětlivkami nádražácké terminologie.
Šťastně dojeď, dlouhý vláčku! - leporelo pro malé se spoustou vagónků a stejně dlouhou básničkou. První vydání pochází z roku 1954 a odpovídají tomu i nápisy a vzhled vagónů. Ty obrázky mě baví. A celkově baví všechny naše děti, které trpí zřejmě nějakou masochistickou oblibou dlouhých básniček.
Pralinky pro sousedku - krásně ilustrovaná. Jen nebylo zatím kdy číst, nechávám ji spíš na samotné Anežce. Kniha je psaná větším písmem a kapitoly má zhruba na půlstránku.
Veselá zahrádka - další nádherné leporelo, asi naše nejhezčí. Jednoduché obrázky, jednoduché říkanky. Prostě další parádní nadčasová knížka poprvé vydaná roku 1969.
Ferdinande! - zvláštní formát knihy, ze které lze poskládat domeček. Krátký veršovaný příběh o čtyřech bratrech netopýrech mě pobavil.

Anežka začíná číst delší věty, Toník pozná několik písmenek a Josífek si nosí knihy na přečtení ke mě. To půjde.
Nejoblíbenější Veselá zahrádka
Byl jednou jeden domek...

Žádné komentáře:

Okomentovat